Geloven in de polder! Maak kennis met het christelijk geloof!

 

NGK en GKv samen één predikantsopleiding

06-12-2017  Nu de CGK-synode het plan voor een Gereformeerde Theologische Universiteit heeft afgewezen, werken GKv en NGK aan één gezamenlijke predikantsopleiding. Dat heeft de rector van de TU Kampen op de GKv-synode gemeld. De Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (aanvullende deelopleiding, 20 procent) is tot nog toe gelieerd aan de TU Apeldoorn (CGK).

Psalm 23 meest gelezen Bijbelgedeelte op debijbel.nl

Digitale bijbellezers waren dit jaar vooral op zoek naar liefde, licht en genade. De meest gelezen bijbeltekst was Psalm 23. Dat staat in het jaaroverzicht van debijbel.nl, de bijbelwebsite van het Nederlands Bijbelgenootschap. lees hier het hele artikel.

 

 

Ngk en gkv in Nunspeet samen verder als De Brug

22-12-2017 De Nederlands gereformeerde kerk (Ngk) en gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) in Nunspeet gaan per 1 januari 2018 op in één gemeente. 

De twee gemeenten hebben „via een jarenlang proces van steeds verder gaande samenwerking leren inzien dat ze eigenlijk bij elkaar horen”, schrijven zij in een deze week verspreid persbericht. „De geestelijke basis is hetzelfde en ook de visie op kerk-zijn in de 21e eeuw.” lees hier het hele artikel in het RD

 

Bouwstenen Bijbel School

Leren, ontdekken, verlangen en groeien: Dat is waar de Bouwstenen Bijbelschool voor staat. Het is onze missie dat gemeenteleden meer verlangen naar God, Jezus en de Geest in hun leven.  Verdieping in je geloof zoeken betekent dat je meer vrucht mag gaan dragen. Deze Bouwstenen Bijbel School(BBS) biedt daar prachtige handvatten voor. klik hier voor meer informatie.