Samen Geloven App

Met het gezin de dag doornemen en praten over zaken die iedereen bezighouden. Het avondeten is daar het ideale moment voor. Veel gezinnen praten echter steeds minder met elkaar aan tafel. De televisie staat aan, of de smartphones liggen naast het bord.

De EO wil het gesprek aan tafel nieuw leven inblazen en komt met de 'Samen Geloven' app. Gezinnen kunnen hiermee op een interactieve en inspirerende manier samen praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor iedereen.

Gezinsleden kiezen samen een thema om die dag of week te bespreken. Thema's als gepest worden, verliefd en rijkdom komen aan bod. Vervolgens kunnen zij met elkaar discussiëren, een video over het thema bekijken, met elkaar de strijd aangaan in een quiz, gezamenlijke opdrachten vervullen of een bijbeltekst bespreken.

"We merken dat steeds meer gezinnen met het bord op schoot voor de tv eten. Terwijl juist het avondeten hét moment is om lekker met je kinderen te kletsen, te horen wat ze bezighoudt en ze misschien iets mee te geven van wat je belangrijk vindt", zegt Emiel Hop, bedenker van de nieuwe app 'Samen Geloven'. "Met de maatschappelijke thema's en prikkelende onderwerpen die in de app voorbijkomen, stimuleren we gezinnen om met elkaar het gesprek aan te gaan op een creatieve en interactieve manier."

De app bevat interactieve onderdelen die leuk zijn voor zowel jonge gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar als gezinnen met tieners tot 14 jaar. De app is geschikt voor iPad en Androidtablets en is te downloaden via de App Store en Google Play.

Bron: EO