Kleding voor gevangenen

Dit bericht is geplaatst op 21-09-2021

De gevangenen die vastzitten in de penitentiaire inrichting in Lelystad hebben onze hulp nodig. Hulp in de vorm van herenkleding. Dat meldt Johan Bosboom, de geestelijk verzorger die werkzaam is in deze gevangenis.
Er is specifiek behoefte aan T shirts, polo shirts, truien, (jogging)broeken, jassen, jacks en trainingsjacks in de maat M tot XXXL. Nieuwe sokken en onderbroeken.  Schoenen en sportschoenen maat 40 en groter. Broekriemen.
Als diaconieën van de gezamenlijke kerken in Zeewolde houden we daarom een inzamelingsactie in samenwerking met Stichting De Basisz. Kringloopwinkel De Basisz fungeert als inzamel- en sorteerplaats.
 
Wij willen u graag vragen om herenkleding. Kleding die nog goed, bruikbaar en schoon is en die u kunt missen. Hierboven staat genoemd wat er precies nodig is. Het zou geweldig zijn als we zakken vol kunnen gaan bezorgen bij de gevangenis in Lelystad.
We hebben drie zaterdagen gereserveerd om de kleding te brengen bij de Basisz, namelijk 23 en 30 oktober en 6 november. U kunt de kleding in zakken doen, op de zakken s.v.p. vermelden: “ PI Lelystad”. De openingstijden voor inname van de kleding bij de Basisz is van 9.00 uur tot 15.00 uur.
 
Namens de IDPZ (Interkerkelijk Diaconaal Platform Zeewolde) en natuurlijk namens de gevangenen in Lelystad willen we u hiervoor alvast hartelijk bedanken.
 
Matteüs 25:36 :
“Ik was naakt en u hebt Mij gekleed; Ik ben ziek geweest en u hebt Mij bezocht; Ik was in de gevangenis en u bent bij Mij gekomen”.