Alpha cursus

Kennis maken met het geloof

Alpha cursus

Wat is Alpha?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven, dat is Alpha!
Tijdens elf interactieve en gezellige bijeenkomsten en een mini-weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere geïnteresseerden door over vijftien inspirerende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alpha!
 

Voor wie?
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!
 

Waarom?
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!
 

Open Avond
Kom vrijblijvend naar onze informatiebijeenkomst. In verband met Corona is de datum nog niet bekend, meer informatie volgt. Tijdens deze avond informeren we u uitgebreid over de Alpha, waarna u kunt besluiten of u wilt deelnemen.
 

Niet in de gelegenheid de Open Avond bij te wonen?
De Alpha-avonden verlopen allemaal volgens een vast schema: om 19.00 uur beginnen we met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt er een inleiding op het onderwerp van de avond dat vervolgens in vaste, kleine gespreksgroepen wordt besproken. We eindigen om 21.45 uur.
Onze ervaring is dat de Alpha vooral gezellig is en er vaak bijzondere, nieuwe vriendschappen ontstaan. We eten samen en maken vrijblijvend kennis met het christelijke geloof: “Is er meer? Waar leef ik eigenlijk voor?”. Samen gaan we op zoek naar een antwoord.
Hoe ziet een Alpha avond er uit?

Locatie:
De Huiskamer (Gebouw Kruidenborg), Duifkruid 5, Zeewolde

Data
De data zijn nog niet bekend in verband met Corona.
 

Kosten
De bijeenkomsten en het materiaal zijn kosteloos. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de maaltijden en ook voor het weekend wordt een bijdrage gevraagd. Echter, financiën mogen nooit een reden zijn om niet deel te nemen aan Alpha: iedereen is WELKOM!
 

Overige informatie
De Alphacursus wordt in Zeewolde georganiseerd in samenwerking met de PGZ, GKV, EGZ en de Christengemeente Zeewolde.
Voor mensen die minder mobiel zijn, bieden we de mogelijkheid om gehaald en weer thuisgebracht te worden.

Voor meer informatie kan je mailen naar: alphazeewolde@gmail.com 
Voor algemene informatie over Alpha kun je kijken op http://www.alpha-cursus.nl