Mediateam

Mediateam

De Mediacommissie organiseert met het mediateam diverse ondersteunende diensten en taken binnen de gemeente en de zondagse diensten. 

Het gaat hier om het bedienen van de beamer, wekelijks uitgeven van de weekbrief, maandelijks uitgeven van het kerkblad, het verzorgen van het geluid in de kerkzaal en voor de uitzending op Kerkdienstgemist.nl, beheer van de website en ledensite, social media en het verzorgen van de puzzel voor de kinderen in de dienst.

 

Heb je interesse om mee te werken in het mediateam? Meld je aan bij Marcel uit de Bosch via: info@ngkzeewolde.nl 

Beamer

Tijdens de zondagse diensten wordt gebruik gemaakt van een beamer. Indien het wenselijk is dat er iets voor of tijdens een dienst op de beamer getoond wordt, moet dit vooraf worden afgestemd met de predikant of, in het geval van een gastpredikant, met de dienstdoend ouderling. De predikant of dienstdoend ouderling zal het één en ander tijdig afstemmen met het beamerteam (tot uiterlijk vrijdag 19.00 uur). Uitgangspunt is dat de beamer ondersteunend is aan de dienst. Blijf dus vooral je eigen Bijbel en liedbundels meenemen. 

Kerkblad en weekbrief

Zorg dat de kopij op tijd binnen is (tekst weekbrief: vòòr vrijdag 19.00 uur en tekst kerkblad: zie kerkblad). 

Uitzending kerkdiensten

Het Kruispunt heeft de beschikking over een kerkTV systeem. Met 2 camera’s wordt de dienst vastgelegt voor de leden thuis.

Onze kerkdiensten worden uitgezonden via Kerkdienstgemist.nl op het internet, via de website en via de kerkradio. Op deze manier kan iedereen, die niet in staat is de diensten in het kerkgebouw bij te wonen, toch de diensten luisteren en meebeleven. 
 

 

 

 

 

Via de website, onder ‘Media, Kerkdienst luisteren’, is het mogelijk de diensten live te volgen. Onder ‘Dienst terug luisteren’ (wel even inloggen) worden ook de audiodiensten opgeslagen. Wanneer u een dienst hebt meegemaakt die u geraakt heeft, die u nog een keer wilt luisteren of wilt bewaren, dan kunt u deze diensten hier opzoeken. 

De kerkradio is een apparaat (Lukaskastje) dat, via het mobiele netwerk, direct toegang tot de diensten verzorgt. Hiervoor is geen internetaansluiting nodig. Omdat bijna iedereen tegenwoordig internet heeft zal deze dienst in de toekomst verdwijnen.

Voor slechthorenden wordt de uitzending van de kerkdienst ook op de ringleiding in de kerkzaal uitgezonden, zodat de mensen met gehoorapparaten (met ‘T-stand’) de kerkdienst goed kunnen volgen.​

Internetsite

Onze gemeente heeft een eigen internetsite, www.ngkzeewolde.nl, waarop we aan de buitenwereld willen laten zien wat voor gemeente we zijn, wat er gebeurt in onze gemeente en waar en wanneer onze kerkdiensten en activiteiten zijn. 

Ledensite ‘Mijn Kruispunt’

De toegang voor de ledensite is beveiligd. Het beveiligde deel wordt gebruikt voor het weergeven van kerkelijke documenten. Tevens kunnen hier ook de weekbrief en het kerkblad, kerkelijke jaarstukken en verslagen in digitale vorm worden gedownload. 

In het beveiligde gedeelte kunnen de leden zelf hun gegevens bewerken en ook een foto uploaden, zodat nieuwe leden makkelijker mensen kunnen herkennen of even opzoeken in de ledenlijst wie er nu wordt bedoeld. Mocht u nog geen inloggegevens hebben, wilt u informatie op onze website plaatsen of heeft u suggesties? Neem dan contact op met de web-redactie via: info@ngkzeewolde.nl

Social media

Onze gemeente heeft een eigen Facebook account. Hier worden diverse berichten gedeeld. Via Facebook kunnen leden zich hiervoor aanmelden.
Ook posten wij regelmatig nieuwtjes op Instagram. Het Kruispunt.

Tot slot

Indien je vragen, opmerkingen of verbeterpunten met betrekking tot de diensten van het mediateam hebt, kan je dit melden bij de coördinator van het betreffende team of bij de voorzitter van de mediacommissie.