Kennis maken met het geloof

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven, dat is Alpha!

Tijdens elf interactieve en gezellige bijeenkomsten en een mini-weekend ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere geïnteresseerden door over vijftien inspirerende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alpha!

 

Voor wie?

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

 

Waarom?

Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

 

Open Avond

Kom vrijblijvend naar onze informatiebijeenkomst op donderdag 16 januari 2020 om 20.00 uur. Tijdens deze avond informeren we u uitgebreid over de Alpha, waarna u kunt besluiten of u wilt deelnemen.

 

Niet in de gelegenheid de Open Avond bij te wonen?

De Alpha-avonden verlopen allemaal volgens een vast schema: om 19.00 uur beginnen we met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt er een inleiding op het onderwerp van de avond dat vervolgens in vaste, kleine gespreksgroepen wordt besproken. We eindigen om 21.45 uur.

Onze ervaring is dat de Alpha vooral gezellig is en er vaak bijzondere, nieuwe vriendschappen ontstaan. We eten samen en maken vrijblijvend kennis met het christelijke geloof: “Is er meer? Waar leef ik eigenlijk voor?”. Samen gaan we op zoek naar een antwoord.

 

Locatie:

De Huiskamer (Gebouw Kruidenborg), Duifkruid 5, Zeewolde

 

Data

De data zijn:

16 januari 2020 - introductie avond
23 januari
30 januari
6 februari
13 februari
20 februari
27 februari
5 maart
13 en 14 maart - met overnachting
19 maart
26 maart
2 april
9 april
16 april
23 april - Feestelijke slotavond
 

Kosten

De bijeenkomsten en het materiaal zijn kosteloos. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de maaltijden en ook voor het weekend wordt een bijdrage gevraagd. Echter, financiën mogen nooit een reden zijn om niet deel te nemen aan Alpha: iedereen is WELKOM!

 

Overige informatie

  • De Alphacursus wordt in Zeewolde georganiseerd in samenwerking met de PGZ, GKV, EGZ en de Christengemeente Zeewolde.
  • Voor mensen die minder mobiel zijn, bieden we de mogelijkheid om gehaald en weer thuisgebracht te worden.
  • Voor algemene informatie over Alpha kun je kijken op www.alpha-cursus.nl.
  •  
  • Contactpersoon: Dirk van Daalen

                                                 

Wilt u meer weten over de alphacursus, bezoek dan de website:
  Informatie over de alfpha cursus.